Flyttbara läsrutor – enkelt, flexibelt och ekonomiskt

De flyttbara läsfälten från Hydrotac fästs enkelt på alla typer av glasögon, solglasögon och sportglasögon. Det är en genial, flexibel lösning för dig som vill kunna läsa när du är på resande fot eller sportar. Köp flyttbara läsrutor här. Finns i styrka +1,5 till +3 för 249 SEK/paret.
 

Så fästs de flyttbara läsrutorna på dina glasögon:

Vattenhäftande läsrutor fästs enkelt på alla typer av glasögon, och de sitter stadigt, men kan ändå enkelt flyttas mellan olika glasögon. I läsrutornas förpackning finns en utförlig beskrivning till hur du använder dem och du kan även läsa anvisningarna här:

 1. Rengör dina glasögon med vatten och t.ex. milt diskmedel. Torka dem.
   
 2. Lägg en liten vattendroppe på glasögonglasen där läsrutorna ska placeras – på glasens insida, längst ned nära näsan.
   
 3. Ta försiktigt ur de vattenhäftande läsrutorna ur förpackningen.
   
 4. Håll läsrutan mellan tummen och pekfingret och lägg den på glaset – längst ned nära näsroten (läsrutorna kan enkelt flyttas så länge de är fuktiga). Följ samma tillvägagångssätt för den andra läsrutan och sätt den så att båda rutor sitter symmetriskt i förhållande till näsan.
   
 5. Gnid försiktigt en torr duk över läsrutorna så att överflödig vätska pressas ut. Det är viktigt att alla ”luftfickor” försvinner.
   
 6. Efter en halvtimma kan du använda glasögonen (läsrutorna har torkat och sitter fast med hjälp av molekylär häftning). Vill du ta bort läsrutorna, så lossar du bara kanten med din nagel till exempel.
   
 7. Ta på dig glasögonen och kontrollera att din direktsyn inte störs av linserna. Om det gör det måste du ta bort rutorna enligt beskrivning under punkt 6, därefter kan du klippa av upp till 5 mm av rutan parallellt med den övre kanten (vågrätt). Fäst åter rutorna som beskrivet i punkt 1 till 6. Ta på dig glasögonen och kontrollera din direktsyn.
   
 8. När du har tagit på dig glasögonen bör du kontrollera att ditt närseende är optimalt genom att se nedåt. Försäkra dig om att du inte irriteras eller att dina ögon blir trötta. Om det inte känns bra, bör du antingen flytta läsrutorna närmade eller längre bort från bågens underkant. (Upprepa steg 1-6. Om ditt närseende inte blir optimalt efter flera justeringar, kan det vara för att du behöver läsrutor med en annan styrka. Vänd dig till en optiker eller ögonläkare för rådgivning.

#HAVEALOOKSHOP

Top