Miljön – sedd genom våra glasögon

Vi designar, tillverkar och säljer glasögon gjorda av plast. Vi gör detta på ett etiskt ansvarsfullt sätt och med respekt för miljön.

Have A Look-glasögon är designade i Danmark, och vi tillverkar dem i Taiwan i nära samarbete med vår producent – ett familjeägt företag i två generationer. Vi har haft nöjet att arbeta med dem i många år; vi har besökt och träffat dem flera gånger, och vi ser dem mer som en betrodd partner än som en leverantör.

Med FDA, CE, REACH, ISO 9001 och EN ISO 12312-1-certifiering uppfyller vår producent internationella standarder, och deras uppförandekod uppfyller också Have A Looks värderingar om mänskliga rättigheter, arbetsvillkor, miljö och socialt ansvar.

Alla våra glasögonfodral produceras av 100% rPET-filt (filt som tillverkats av återvunna plastflaskor).

Bågarna på våra glasögon är gjorda av polykarbonat, och linserna är akrylren plast med högt oljeinnehåll och har därmed också ett högt återanvändningsvärde. De innehåller inga flamskyddsmedel, mjukgörare eller andra giftiga ämnen. Med andra ord består glasögon och linser av vanlig konsumentplast som inte är skadligt för hälsan på något sätt och som inte utgör några problem för miljön när de kastas på normalt sätt (genom förbränning eller återanvändning).

Både bågarna och linserna är formsprutade. Det finns normalt ingen avfallsplast i formsprutning. För att avlägsna orena partiklar körs ren plast genom inloppssystemet när produktionen startar. Vår leverantör skickar avfallsplasten som genereras i rengöringsprocessen till återvinning, där det används för att tillverka nya plastprodukter som inte kräver samma höga grad av färgrenhet.

Från början har de färdiga glasögonen och glasögonfodralen du köper av oss producerats och hanterats med hänsyn och respekt för miljön och din hälsa! När deras livstid är över hoppas vi att du kommer att göra ditt för att se till att de inte hamnar i naturen eller i havet, utan läggs i plastavfallsbehållaren som ska kasseras på ett miljöansvarigt sätt genom förbränning och återanvändning som kraft för uppvärmning, el etc.

Om du är osäker på vad du ska göra med dina kasserade glasögon är du välkommen att skicka dem till oss. Vi kommer då att se till att de kastas och återanvänds på ett ansvarsfullt sätt med respekt för miljön.

Trots vår miljöansvariga hantering, produktion, användning och bortskaffande av plast har vi som företag oundvikligen ett koldioxidavtryck. Vi är medvetna om det och vi gör vårt bästa för att minska vår andel av världens koldioxidutsläpp. Så långt som möjligt transporterar vi våra glasögon från Taiwan till Danmark med fartyg; vi ser till att inte överproduceras prover och kataloger; vi återanvänder förpackningar när det är möjligt och använder miljövänliga lösningar när en ny förpackning är nödvändig. Vi använder enbart FSC-märkt papper, sorterar vårt avfall och håller i allmänhet miljöskyddet i åtanke i vårt dagliga arbete.

#HAVEALOOKSHOP

Top